27 de febrer del 2015

Glassa Real amb Albúmina d'Ou en pols -la recepta definitiva-

Aquesta és, de lluny, la millor recepta que he trobat per fer una bona glassa!!!, després de provar-ne moltes i fer durant molt temps la glassa amb clara d'ou pasteuritzada quan vaig descobrir aquesta recepta es van acabar els patiments per si sortiria una glassa perfecta o no; aquesta us puc assegurar que surt perfectíssima i sempre igual, és densa i molt, molt fàcil de preparar. La vaig trobar al blog La Cocina de Carolina i si aneu al link veureu que hi ha un video-tutorial on està molt ben explicada pas a pas.

Evidentment passa a formar part de la secció dels bàsics immediatament! He de confessar que ja fa mesos que la utilitzo pero encara no havia fet una entrada en el blog... per mandra, ho reconec!

Bé, anem amb la recepta:

Ingredients:

2,5 cullerades d'albúmina en pols (jo utilitzo la marca Sosa, em va perfecta)
70 ml d'aigua
500 gr. de sucre glas
1/4 de culleradeta de cremor tartàric
unes gotes d'essència al gust, o un rajet d'extracte de vainilla

Elaboració amb batedora elèctrica (tipus K.A.)

Mesclar l'albúmina, el sucre i el cremor tartàric en el bol de la batedora a velocitat mínima, amb l'accessori "pala" durant 3 minuts.

Afegir l'aigua poc a poc i seguir mesclant durant 10 minuts (passada la meitat del temps podeu abaixar la massa de les parets del bol amb una espàtula).

I ja està!!!! Veieu? no es perd temps, no s'embruta gaire, no heu d'estar pendents de res i no s'han de tamisar el ingredients.

A partir d'aquesta glassa ja podreu tenyir amb colorants i fer les consitències desitjades afegint culleradetes d'aigua a poc a poc.

Es guarda perfectament durant 15 dies a la nevera tapada a pell amb paper film i dins un pot hermètic.


Bones Postres!

Montse.

22 de febrer del 2015

Mini Bundts de Carabassa, Espècies i Nous amb Swiss Buttercream de Caramel

Aquest motllo l'he utilitzat molt poc i feia uns dies que me l'anava mirant per fer algún pastisset especial, així que vaig anar a consultar el blog dels bundts per excel·lència, El Rincón de Bea i vaig trovar aquesta meravella que avui us poso. Té un gust que no us deixarà indiferents, té força, caràcter i alhora té una sutilesa que pocs pastissos aporten. La combinació tan explosiva d'espècies es torna suau quan la barregem amb la millor de les cremes segons el meu gust: la swiss buttercream, en aquesta ocasió de caramel!



Bé, anem amb la recepta; amb aquestes quantitats n'hi va haber per 6 mini bundts i un pastís alt en motllo de 15 cm.

Ingredients:

250 gr de farina normal
1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat sòdic
2 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada en pols (pel meu gust una mica massa!)
1/2 culleradeta de clau en pols 
3/4 culleradeta de sal
4 ous grans
200 gr de sucre
250 ml d'oli d'oliva suau
400 gr de purè de carabassa
100 gr de nous trocejades

Elaboració:

Prescalfar el forn a 175ºC, engreixar i enfarinar els motllos.

Tamisar la farina, el bicarbonat, les espècies i la sal. Reservar.

Si és possible, utilitzeu una batedora elèctrica tipus KA.

Batre els ous i el sucre a velocitat mitjana fins que blanquegin, reduir la velocitat al mínim anar afegint l'oli a poc a poc en forma de rajolí fins que estigui ben integrat; pujar la velocitat al màxim durant 1 minut per a què emulsioni.

Canviar les baretes per la pala i afegir el purè de carabassa fins que estigui integrat. Afegir la mescla de farina en tres cops batent fins que just estigui tot integrat.

Afegir les nous a mà amb una espàtula i repartir-les per tota la mescla.

Posar la massa als motllos i fornejar durant uns 25 minuts els mini bundts i durant uns 50 minuts el motllo gran.

Mentrestant podeu fer el caramel  i la swiss buttercream a la que afegireu la quantitat de caramel que més us agradi, jo n'hi he posat 4 cullerades ben plenes!!!

Un cop hàgiu comprovat que els pastissos estan ben fornejats, introduint una broxeta dins el pastís i mirar si surt seca, els treieu, els deixeu refredar una estona dins els motllos i després desmotlleu sobre la reixeta fins que estiguin completament freds.


Ara ja els podeu decorar al gust, jo hi he posat una mica de la crema i una mica de caramel...


 ... no us podeu imaginar quin plaer ha estat menjar aquests mini bundts!!!!


Espero que us animeu a fer aquesta meravella, ja veureu què fàcil i que bona és!!!

Bones Postres!

Montse.

15 de febrer del 2015

Magdalenes amb Xocolata

Després de l'èxit de la recepta de magdalenes casolanes de la setmana passada, aquest cap de setmana he tornat a fer-les amb una petita variant: la xocolata.

I aprofitant que és Sant Valentí, si les coses es fan amor podeu convertir el vostre esmorzar en un detall romàntic...  


Com que a tothom plau la xocolata, ja sigui negra, amb llet o blanca, aquesta variant de la recepta deleitarà tots els gustos.


Únicament heu de seguir la recepta de les Magdalenes i quan acabeu el repòs (o si no el feu, al final de tot) hi afegireu xocolata de la varietat que vulgueu en forma de pepites o si no en teniu talleu trocets petits de xocolata amb el ganivet. 
Repartiu la massa amb la xocolata fins omplir 3/4 parts dels motllos i poseu més pepites de xocolata pel damunt i al forn.

Aquest cop no m'han quedat tan altes com a la recepta original per que he provat de fer-les amb el forn sense aire, les he hagut de deixar 3 minuts més; el resultat també és satisfactori però crec que la pròxima vegada les faré amb l'aire posat encara que quedin una mica inclinades (com ja vàreu veure en el post de la recepta de les magadalenes, jajaja...)


Ja veieu que no tenen cap misteri aquestes magdalenes, ara a disfrutar-les amb qui us estimeu!!!



Bones Postres!

Montse.  

8 de febrer del 2015

Magdalenes

Si, avui un post que a priori pot semblar molt senzill, però tot en aquesta vida té el seu per què. Per a aconseguir unes magdalenes casolanes, bones de debò i altes com un campanar cal seguir algunes pautes que del contrari faran que les nostres magdalenes no tinguin l'aspecte desitjat.


Buscava una bona recepta, i quina millor que la d'en Xavier Barriga, entès entre els entesos i la vaig trovar molt fàcilment navegant una estoneta en la globosfera.


Per demostrar-me a mi mateixa que si no se segueixen les instruccions adequades el resultat no és el mateix, he volgut fer la recepta dues vegades, una seguint les pautes al peu de la lletra i l'altra saltant-me el temps d'espera; el resultat el podeu veure en aquest post i vosaltres decidiu amb quina opció us quedeu.

Anem amb la recepta

Ingredients per a unes 15 magdalenes:

3 ous grans
175 gr de sucre
60 ml.  de llet
190 ml d'oli de girasol
210 gr de farina de rebosteria
7 gr de llevat químic en pols (Royal)
1 pessic de sal
ratlladura de llimona al gust
pinyons i més sucre per espolvorejar

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre fins que blanquegin i hagin augmentat de volum.
Afegir l'oli, la llet i la ratlladura de llimona i seguir batent uns minuts.
Barrejar i tamisar la farina, el llevat i la sal sobre la mescla anterior i batre a velocitat baixa únicament per incorporar els ingredients.

Tapar el bol amb paper film i deixar reposar la massa a la nevera durant unes hores (si voleu tota la nit).

Pre-escalfar el forn a 250ºC amb aire i calor a dalt i a baix.

Un cop calent el forn, treure la massa de la nevera, barrejar-la una mica amb les varetes i omplir els motllos de les magdalenes fins a 3/4 parts, esvolporejar el sucre i els pinyons i introduir la safata al forn en la part central; abaixar la temperatura a 210ºC i deixar coure durant uns 14 minuts. Les magdalenes estaran fetes quan estiguin daurades.

Seguint aquestes instruccions al peu de la lletra us quedaran unes magdalenes molt esponjades, molt altes i delicioses.


Si pel contrari, no podeu esperar el temps de repòs i les poseu al forn immediatament després d'obtenir la massa final, les magadales no pujaran tant (ni la tercera part!) i no seran tant esponjoses, però us puc assegurar que són igualment boníssimes!!!!


Aquí teniu les fotos amb la diferència de resultats. Vosaltres escolliu, vosaltres decidiu... en qualsevol cas, val la pena fer-les, no tornareu a comprar magdalenes comercials si feu aquestes un cop: són molt senzilles de fer i es pot preparar la massa abans d'anar a dormir i fornejar-les al matí; va! que no costa tant!!!


Us animo a que les prepareu ajudats dels més petits de la casa, no tenen cap complicació i podran preparar l'esmorzar del cap de setmana per gaudir amb tota la família!!!



Bones Postres!!

Montse. 

11 de gener del 2015

Pastís MIC


Avui en Jordi ha complert 2 anys i com que ell és un fan incondicional del MIC, el seu pastís d'aniversari ha vingut amb el seu ídol al damunt.
La cara d'il·lusió que ha posat el Jordi quan ha vist el pastís és la millor compensació que podia esperar!!! Qué bonic és regalar il·lusió!!! 


El pastís era de maduixa farcit de swiss buttercream de Nutella amb melmelada de fruits vermells i recobert amb la mateixa crema. Dues receptes dels "bàsics" que mai fallen, el pa de pessic queda molt esponjós i la crema és una delícia tant de sabor com de textura; recordeu que podeu saboritzar tant el pa de pessic com la swiss buttercream amb qualsevol pasta o purè de fruites per donar-li el gust que desitgeu, també podeu posar-hi fruita a trocets, licors, .... el que vulgueu.


Aquest és l'aspecte que tenien el pastís i el MIC dins la caixa que els havia de "traslladar" cap a casa del Jordi a celebrar el seu segon aniversari; no us sembla que el MIC feia cara de circumstàncies en saber que havia de viatjar??? jajajajaja....


Bones Postres!!!

Montse.

30 de novembre del 2014

BCN&CAKE 2014 i entrevista a Onda Cero

Aquesta setmana ha estat farcida d'esdeveniments, el dijous vaig ser entrevistada a l'espai "Nits de Ràdio" a Onda Cero i durant el cap de setmana s'ha celebrat la 3ª edició de la fira de la rebosteria creativa BCN&CAKE a Barcelona, com ja va sent habitual des de la primera edició, ha estat un èxit de públic però el que és més important és que m'ha donat la sensació que aquest món s'està consolidant i professionalitzat molt; cada cop hi ha més empreses que es dediquen exclusivament a la rebosteria creativa i que estant agafant molta rellevància empresarial, també estant destacant grans professionals que ofereixen els seus coneixements i cada cop tenen més demandes... En fi, bones perspectives per al món dolç!

Aquí us poso l'àudio de l'entrevista que podeu trobar des del minut 38:00

http://podcast.ondacero.es/mp_series3/audios/ondacero.es/2014/11/28/00050.mp3

I aquí us deixo un recull de fotos del que ha estat el meu pas per la fira, on també he retrobat moltes cares conegudes i n'he posat de noves.

No hi faltaven els cupcakes, les galetes decorades...
              
       

...els donuts i cronuts, els potets de iogurts i flams amb sabors, el modelatge de flors...

      

També hi havia l'exposició de premis de flors moderades...
  
      

Els premis als pastissos infantils...
   
      

Els premis a les taules dolçes...
   
      

...espectaculars!!!
  
      

Els premis als pastissos en 3D...

      

...i més pastissos amb fondant, impressionants!!!

      

A part de totes les creacions exposades i havia les demostracions dels grans experts en cada disciplina, tallers de diferents tècniques i ingredients, l'espai de blogs i xarxes socials.... i com no, moltes de les botigues on-line amb els seus stands per oferir-nos els seus productes i novetats.

Bé, una gran fira per tornar a disfrutar-la l'any que ve!!!
  

Ja veieu que aquesta setmana no he parat, he d'agrair al Ferran que em facilités poder participar en el programa 'Nits de Ràdio' i també al Carles i el Marc, conductors del programa, que han fet que l'entrevista fos molt amena i sortís com si jo ho hagués fet tota la vida, jajaja. Gràcies a tots tres!!!

La BCN&CAKE també ha estat una gran ocasió per endinsar-me més en aquest món!

Bona Fira i Bones Postres!

Montse.



  

   

24 de novembre del 2014

Galetes de Carabassa i Espècies

Mireu qué fines i elegants són aquestes galetes, ningú diria que són de carabassa...


Quan les vaig veure, en el blog de Kanela y Limón, vaig quedar tan sorpresa que em vaig posar a fer-les d'immediat. Els ingredients ja els tenia i només era qüestió de comprovar que la carabassa es pot posar en qualsevol recepta de pastisseria.


Anem per la recepta i ja veureu com és ben senzill aconseguir aquestes preciositats!

Ingredients:

70 gr de mantega a temperatura ambient
80 gr de sucre glas
60 gr de purè de carabassa
100 gr de farina
50 gr de maizena
1/2 culleradeta d'espècies de pa de gingebre (Aquí teniu els ingredients de la barreja)
1 culleradeta de llevat químic en pols

Elaboració:

Preescalfar el forn a 160ºC.

Tamisar la farina, la maizena, el sucre glas, les espècies i el llevat. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi. Afegir el purè de carabassa i tot seguit la mescla de farina fins obtenir una massa homogènia.

Posar la massa en un màniga pastissera amb broquet d'estrella i formar les flors sobre la safata de forn coberta amb paper sulfuritzat. Per fer les flors només heu de posar la màniga perpendicular a la safata i girar cap a l'esquerra o la dreta fins tenir la forma de flor.

Fornejar durant 15 minuts i deixar refredar sobre una reixeta abans de servir.



Aquestes galetes aguanten perfectament dins un recipient hermètic, cal dir que en vaig deixar assecar unes quantes fora del recipient i un cop seques, també són molt bones.



Ja veieu que la cabarassa és un ingredient molt versàtil, es pot utilitzar en la recepta que menys us podríeu imaginar i el resultat sempre és magnífic!

No teniu ganes de provar-les???

Bones Postres!

Montse.