20 de gener del 2013

Tiramisú

M'encanta fer receptes que em doneu vosaltres, aquesta me la va donar la Montse d'El Vendrell i avui m'he decidit a fer-la; hi he fet alguna variació sobre la seva i el resultat en quant a sabor ha estat molt bo, però en quant a textura i presentació... s'ha de dir que es pot millorar molt. De totes formes he decidit publicar la recepta i les fotos ja que no totes han de sortir a la perfecció, no???? D'aquestes, de les que surten millorables, se n'aprèn molt! O siqui què... endavant amb el tiramisú!!!



Com veieu, tampoc l'he fet en la safata transparent on es veurien les capes d'ingredients, l'he volgut fer en un motllo desmuntable per que volia desmotllar-lo abans de servir.

Una altra variació és que no hi he posat melindros, en el seu lloc hi he posat un pa de pessic de xocolata que tenia congelat d'una altra recepta.

Ingredients:

4 ous
4 cullerades de sucre
1 paquet de melindros (en el meu cas pa de pessic de xocolata)
6 tasses de cafè (hi podeu afegir una mica de licor, jo no n'hi he posat)
300 gr. de mascarpone
Cacau en pols

Elaboració:

Posar el pa de pessic (o melindros) en una safata i mullar-lo amb el cafè. 

Muntar les clares a punt de neu. Reservar.

Batre els rovells d'ou i el sucre fins que quedin esponjosos, afegir-hi el mascarpone i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia. Afegir les clares amb les varilles manuals fins que quedin ben incorporades. 

Muntatge:

Posar el pa de pessic mullat a la base del motllo. Al damunt posar-hi una capa del mascarpone amb ous.
Repetir les dues capes un cop més i espolvorejar pel damunt amb el cacau.

Deixar-lo a la nevera fins l'hora de servir. També podeu posar-lo al congelador unes hores i treure'l una estona abans de servir.



Ja veieu que al desmotllar no m'ha quedat gaire bé, i la foto del tall no us la puc posar perquè ha sortit fatal! El gust era boníssim, la xocolata del pa de pessic barrejada amb el cafè m'han agradat més que els melindros.
La pròxima vegada ho faré millor i tornaré a fer la recepta amb melindros, a veure si com em surt!?! jeje...

Moltes gràcies per la recepta, Montse!

Bones Postres!

Montse.

13 de gener del 2013

Pastís de Poma

Avui tenia unes quantes pomes que estaven una mica arrugades i m'he posat a buscar una recepta de pastís de poma donar-hi una sortida i evitar que d'aquí un parell de dies més anessin a les escombraries: el menjar no es llença!! Mirant i buscant he arribat a uns dels meus blocs preferits, el de la Cristina de Kanela y Limón, i hi he trobat aquesta fabulosa recepta


Ingredients:

5 pomes tallades a dauets (jo he fet servir pomes golden)
100 gr. de mantega a temperatura ambient
50 gr. de sucre
150 gr. de farina
2 ous
10 gr. de llevat Royal
un pessic de sal
2 iogurts naturals

Elaboració:

Preescalfar el forn a 180ºC. Engreixar un motllo i enfarinar-lo. Jo he fet servir un motllo de 22 cm, si en feu servir un de més gran haureu de variar una mica el temps de cocció.

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum i quedin esponjosos. Afegir-hi la mantega i seguir batent.

Tamisar la farina amb el llevat i la sal i incorporar-la als ous. Afegir els iogurts i batre fins que estiguin ben incorporats.

Abocar-hi la massa anterior, afegir les pomes pel damunt i aixafar-les amb un forquilla o una espàtula cap a dins de la massa.

Posar uns dauets de mantega pel damunt i espolvorejar amb una mica de sucre. Introduir al forn durant uns 60 minuts.

Deixar refredar completament abans de desmotllar.


Espero que us agradi, és una recepta molt fàcil de fer i molt recomanable per qualsevol esmorzar o berenar. Ja veureu com el resultat us sorprendrà!!!


Bones Postres!

Montse.

6 de gener del 2013

Semifred de Taronja amb Crocanti d'Ametlla

Bon Any Nou!!! Aquests dies de festes el blog ha estat una mica descuidat, però ja torno per seguir amb les publicacions setmanals. Per fi s'han acabat els excessos nadalencs i ja necessitava alguna cosa més lleugera.
Vaig descobrir aquesta recepta al blog Bufet de Postres, i em va semblar genial després de tants dies d'àpats copiosos que s'acaben amb postres igualment potents. Dit i fet, em vaig posar mans a l'obra i realment val la pena fer aquest semifred per què el resultat és...uummmmm: un pastís-gelat, refrescant, de textura lleugera i que ve molt de gust per acabar les festes.


Ingredients per a un motllo d'uns 24 cm:

4 taronjes
1 llimona
4 ous
150 gr de sucre
6 fulls de gelatina
300 ml de nata per muntar
crocanti d'ametlla

Elaboració:

Posar la gelatina en remull amb aigua freda.

Rentar i assecar una taronja i la llimona, ratllar-ne la pell.

Exprémer el suc de les taronjes i la llimona i barrejar-lo amb la ratlladura. Reservar.

Separar clares i rovells. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin esponjats. Afegir-hi la ratlladura amb el suc i posar en un caçó al foc fins que estigui ben calent (sense que arribi a bullir).
Retirar del foc i afegir la gelatina ben escorreguda. Deixar refredar.

Muntar la nata i les clares. Afegir-les a la mescla anterior, remenar fins que quedin ben incorporades.
Abocar en el motllo i posar al congelador com a mínim 4 hores.

Treure del congelador 1 hora abans de servir (no ha de quedar dur i congelat quan el mengem) i decorar amb el crocanti d'ametlles pel damunt.


Ja veureu que refrescant!!!!


Bones Postres!

Montse.

23 de desembre del 2012

Arbres de Nadal

Amb aquesta entrada us vull desitjar Bones Nadal i Bones Festes a tots els que hem llegiu, els que algún cop entreu al blog, els que mireu les fotos, els que feu comentaris... en fi ... a tots vosaltres, i que millor que vestir-ho amb un dels símbols que aquests dies estàn presents a totes les llars: l'arbre de Nadal. Durant aquest mes de desembre he fet diverses postres a les que he donat aquesta forma, aquí us en deixo el recull:

Torró de Xocolata i Krispies:




La recepta la vaig veure al blog de la Sònia, l'Exquisit i ha estat tot un encert, aquest torró no ha durat a damunt de la taula ni deu minuts!

La recepta és molt, molt fàcil i amb aquestes quantitats en surten 2 barres o el motllo de les imatges més 12 bombons.

Ingredients:

500 gr. de xocolata negra de cobertura
250 gr. de nutella
100 gr. de krispies de xocolata
12 gotes d'aigua salada

Elaboració:

Fondre la xocolata al bany maria, afegir-hi la nutella, els krispies i l'aigua i remenar bé fins que quedi tot ben incorporat.
Omplir els motllos (de plàstic o de silicona per a què es desmotllin bé) i deixar refredar a la nevera, jo l'he deixat tota la nit. 
Treure el motllo i servir.



Arbre de fruites:



Per fer aquest arbre vaig utilitzar un cono de porexpan al que hi vaig anar clavant els trocets de fruita amb escurandents. 
La fruita utilitzada va ser:  kiwis, raïm blanc, raïm negre, maduixes i meló francés.

Podeu utilitzar la fruita que més us agtradi i com acolorida millor, és un postres molt fàcil de preparar i que té un resultat espectacular!!! També anirà bé per menjar una mica de fruita aquests dies en els que solem menjar una mica massa....  jejeje

Galetes decorades:

La recepta ja la coneixeu, és una dels "bàsics" i la teniu aquí






Bé, ja veieu el que he anat fent aquests dies, ja només em queda desitjar-vos un Bon Nadal i unes Bones Festes!!!

Bones Postres!

Montse.



   

16 de desembre del 2012

Pastís de Xocolata i Taronja

Segur que aquests dies també trobeu una ocasió per podar-hi un bon pastís, entre totes les trobades familiars i d'amics sempre queda un lloc per reunir una colla i acabar amb unes bones postres.

A aquest pastís, que podria ser adient per qualsevol celebració, li he afegit unes fulles de grèvol fetes amb fondant i ja el tenim preparat per qualsevol postre nadalenc. La xocolata sempre és ben acceptada per tothom i el contrast amb la taronja dóna un efecte refrescant i gens pesat. Sortirem una mica dels sabors del Nadal i això farà que sigui una bona alternativa per escapar de la rutina de les festes.


En aquest cas he fet una pastís de xocolata amb 2 pans de pessic de xocolata que he tallat per la meitat obtenint 4 pisos de pa de pessic. La recepta ja la coneixeu, és una dels nostres bàsics i podeu trobar-la aquí.

He sucat cada pis amb almíbar de taronja que he fet amb:

100 gr. de sucre
50 gr. de suc de taronja natural

únicament cal posar a bullir aquests ingredients fins obtenir un almíbar.

Entre cada pis hi he posat melmelada de taronja amarga i he recobert el pastís amb una ganaché de xocolata negra.

Finalment he tallat unes fulles de fondant que he tenyit de verd i les he posat al damunt. Entre elles hi he posat unes boletes fetes amb pasta de goma color poinsetia.


Aquest cop no us puc mostrar el tall, el pastís anava a un sopar d'amics i no vaig poder fer la foto del trocet de pastís ni vaig ser a temps de fotografiar el pastís a mig tallar...

No cal dir que va ser un èxit, així que us animo a que el porteu com a postres un d'aquests dies.


Bones Postres de Nadal!

Montse.

9 de desembre del 2012

Mini-cupcakes de Torró de Xixona

Seguint amb les postres nadalenques us proposo una manera diferent de menjar el torró. Vaig veure aquesta idea en el blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i em va semblar una proposta interessant per incorporar a la llista dels dolços per preparar durant aquestes festes.

El torró l'he posat a la massa de la magdalena i també he fet una swiss buttercream amb torró com a frosting, finalment els he espolvorejat amb una mica de torró de xixona ratllat molt finament.
A veure que us semblen!


Ingredients per a uns 60 mini-cupcakes:

250 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic en pols
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
115 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
200 gr. de sucre
2 ous
250 ml. de buttermilk (ó 240 ml. de llet amb 1 cullerada de llimona)
1 cullerada d'extracte de vainilla
2 cullerades ben plenes de torró de xixona ratllat fen fi (o al gust de cadascú)

Elaboració: 

Preparar el motllo rígid de mini-cupcakes amb les càpsules de paper. Prescalfar el forn a 180º C.

Tamisar en un bol la farina i el llevat. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi una textura cremosa. Afegir els ous d'un en un; no afegir el segon fins que el primer estigui ben integrat. Afegir l'essència de vainilla.
Afegir la mescla de farina a la d'ous anant-la alternant amb la buttermilk. Començar i acabar amb la farina.
Finalment incorporar el torró i barrejar fins que estigui totalment integrada.

Omplir 3/4 parts dels motllos amb la massa resultant i fornejar durant uns 12 min. (això dependrà de cada forn) o fins que al clavar un escuradents en el centre del cupcake, surti net.

Deixar reposar 5 min. en el motllo i després refredar completament sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting.
Per fer el frosting procediu amb les instruccions de la recepta bàsica de swiss buttercream i al final hi afegiu  torró de xixona ratllat al gust.
Per decorar ratlleu una mica més de torró de xixona pel damunt ... i ja les teniu!!!!

Us en llepareu els dits!!! Un cupcake amb gust a Nadal!!!

Bones Postres de Nadal!

Montse.

2 de desembre del 2012

Gorros de Santa Claus

Comença el desembre i sembla que ja tenim el Nadal aquí mateix, així que durant aquest mes totes les receptes seran idees per preparar les postres d'aquestes festes; espero que en poseu alguna en pràctica, totes seràn molt fàcils de preparar i posant-hi imaginació us quedaràn molt vistoses!

La primera són aquests gorros de Santa Claus, perfectes per celebrar Nit Bona, senzills i molt adequats per preparar amb els nens que aquests dies correràn per casa.


Per preparar aquests pastissets podeu utilitzar la recepta del vostre pa de pessic de xocolata preferit o si voleu aquesta que és especial per als amants de la xocolata. Es una recepta de Dan Lepard i la vaig aprendre de Velvet Cakes.

Ingredients per a un motllo d'uns 23 cm.

100 gr. de sucre morè
100 gr. de sucre blanc
50 gr. de Maicena
125 gr. de farina
2 i 1/2 culleradetes de llevat en pols Royal
3 cullerades de cacau pur sense sucre (Valor)
75 gr. de mantega
75 gr. d'oli de girasol
225 gr d'aigua
125 gr. de xocolata negra de cobertura
2 culleradetes d'extracte de vainilla
2 ous grans

Maduixes, nata muntada  i sucre glas, per acabar el muntatge dels gorros.

Elaboració

Prescalfar el forn a 170ºC.

Tamisar la farina amb el llevat. Reservar.

Barrejar la maicena, el cacau, els sucres i l'aigua en un caçó. Posar-lo a foc mig fins que arrenqui el bull mentre anem remenant fins que quedi una crema espessa.

Retirar del foc, afegir la mantega i la xocolata tallades a troços i remenar amb les varilles manuals fins que es fonguin amb l'escalfor de la mescla i quedi una massa homogènia.

Afegir l'oli, la vainilla i un ou. Remenar i afegir l'altre ou fins que quedi ben integrat.

Afegir la mescla de farina i remenar-ho bé.

Abocar en el motllo previament engreixat amb oli o mantega i posar al forn durant 20-25 minuts aproximadament.

Treure del forn i deixar refredar dins el motllo, sobre una reixeta durant una estona. Aneu amb compte de no manipular el pastís en calent ja què és molt fràgil. Quan estigui tebi retirar del motllo amb molt de compte i deixar refredar completament sobre la reixeta.

Muntatge dels gorros:

Amb un tallador petit en forma de cilindre fer porcions de tot el pastís.

Batre la nata amb les varilles elèctriques i quan ja estigui pràcticament muntada afegir-hi el sucre glas al gust i acabar de muntar-la fins que formi pics durs.

Amb la màniga pastissera i una boquilla gran llisa posar una capa de nata al damunt dels patissets.

Posar una maduixa al damunt i acabar posant un punt de nata a la punta de la maduixa.



Ja veieu que queden uns gorros ben vistosos!!!

El secret d'aquest postre radica en fer un bon pa de pessic, aquest que he preparat queda compacte, humit i amb un gust a xocolata molt  pronunciat. 

Es pot congelar perfectament envolicat amb paper film, així el podeu fer uns dies abans i el dia que vulgueu preparar aquests gorrets tindreu les postres llestes en un obrir i tancar d'ulls.



Tot aquest exèrcit de gorrets de Santa Claus va ser devorat en qüestió de segons! Us garantitzo que tindreu l'èxit assegurat si porteu aquests pastissets a taula!

Bones Postres de Nadal!

Montse.