25 de març del 2012

Bundt Cake de Plàtan i Nous

No em puc resistir a fer un bundt en quant el veig i aquest em va semblar super atractiu perquè el plàtan és una de les meves fruites preferides, així que me'n vaig anar al "súper" a comprar el que no tenia a casa i, dit i fet, aquí teniu un bundt que és una meravella: esponjós, amb sabor a nous i el plàtan que li dona el gust final... uuummmm... en definitiva, un esmorzar per començar el dia amb energia!!
I com no, aquesta recepta l'he tret del blog de la Bea, El Rincón de Bea que al meu parer és qui millor toca el tema bundts.

Anem amb la recepta.


Ingredients:

75 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
2 ous grans a temperatura ambient
1 culleradeta d'extracte de vainilla
3 plàtans grans molt madurs i fets purè
260 gr. de farina
1 i 1/4 culleradetes de llevat químic
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
250 ml. de nata per muntar a temperatura ambient
90 gr. de nous a trocets

Elaboració:

Precalenteu el forn a 170º C

Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat sòdic i la sal. Reservar.

Batre amb la pala, la mantega i el sucre fins que blanquegi i quedi una mescla esponjosa.

Afegir els ous un a un a velocitat baixa, no afegir el segon fins que el primer estigui totalment integrat (ha de quedar una massa lligada i esponjosa). Afegir la vainilla.

Afegir el purè de plàtan a velocitat mínima fins que quedi ben batut.

Afegir la farina en tres cops i alternant-la amb la nata, començar i acabar amb la farina.

Afegir les nous i remenar bé.

Abocar la mescla al motllo que ja tindrem engreixat, donar uns copets amb el motllo sobre la taula per assegurar-nos que no queda aire dins la massa i allisar la superfície amb l'espàtula.

Fornejar durant uns 50 minuts o fins que al punxar amb un escuradents ens surti sec. Jo he deixat el bundt dins el forn 10 minuts més un cop apagat.

Treure del forn i deixar reposar uns 15 minuts. Desenmotllar i deixar refredar totalment sobre una reixeta.


Si el feu d'un dia per l'altre és més bo, els gustos estan més assentats i segueix sent molt esponjós. Tindreu un esmorzar de luxe!

Espero que us agradi i el disfruteu tant com nosaltres! Ha estat una debilitat.... jejeje... així no es pot fer dieta!!!!!



Bones Postres!

Montse.




18 de març del 2012

Cupcakes de Llimona amb Lemon Curd

Amb el dinar d'avui hem celebrat Sant Josep per anticipat i ens hem acabat tant tipets que quasi no entren les postres... bé, deprés d'una mica de sobretaula hem degustat millor aquests pastissets. Tenen gust fresc, són lleugers... jo diria que són com la primavera! Serà perquè ja tinc ganes que comenci el temps de les flors?!... jajaja.....
En un dinar de celebració de Sant Josep tampoc hi podia faltar la crema catalana, doncs també n'hem tingut: qué bona!!! les coses fetes a casa i amb amor són inigualables!

Per fer aquests cupcakes m'he inspirat en el magnífic blog Handsindough, us recomano que el visiteu!

Bé anem amb la recepta



Amb les quantitats que us poso a mi m'han sortit 12 cupcakes i 24 mini-cupcakes

Ingredients:

80 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
250 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic Royal
1 pessi de sal
Ratlladura d'1 llimona
2 ous grans
250 ml. de llet a temperatura ambient
100 gr. de lemon curd aprox.

Ingredients per fer el frosting:

300 gr. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
100 gr. de lemon curd
colorant groc

Elaboració:

Batre la mantega, el sucre, la farina, el llevat, la sal i la ratlladura de llimona fins formar una massa amb aspecte arenós.

En un bol a part batre una mica els ous amb la llet.

Afegir 3/4 parts de la barreja de llet sobre la massa anterior i seguir batent a velocitat mitja fins que es formi una massa espessa i els ingredients s'hagin integrat bé.

Afegir la resta de la barreja de llet fins obtenir una massa uniforme.

Omplir el motllos de paper fins a 3/4 parts i posar al forn precalentat a 170ºC durant 20 minuts per als cupcakes normals i 10 minuts per als minis.

Deixar refredar en el motllo durant 5 minuts i deprés passar-ho a una reixeta per a que refredin totalment.

Tallar una mica de la part de dalt dels cupcakes (com una tapa) i posar-hi una culleradeta de lemon curd, tornar a posar la tapa i ja es poden decorar amb el frosting.

Elaboració del frosting:

Batre el formatge cremós amb el lemon curd i unes gotes del colorant fins tenir una barreja homogènia. Es pot utilitzar directament.

Posar en la maniga pastissera i decorar al gust.



Només n'hem pogut menjar dels minis, demà ens esmorzarem els grans...


I una foto més...
 

Espero que us animeu a fer-los, són molt senzills de fer i us encantarà el seu gust.

Bones Postres!

Montse.

11 de març del 2012

Pastís d'Aniversari

Avui hem celebrat el quart aniversari d'en Guillem i aquest pastís de xocolata ha estat un encert, ha agradat moltíssim... no n'ha quedat ni per repetir! La pròxima vegada n'hauré de fer dos!! 

És senzill de fer i sobretot queda molt, molt esponjós; he decidit anomenar aquest pa de pessic com "un bàsic" i així ho posaré en una nova "pestanya" del blog on hi aniran a parar les preparacions que a mi em semblen bàsiques per tenir sempre a mà per utilitzar-les per fer una pastís o algun altre postre. Així que, avui tenim el primer "bàsic": el pa de pessic de xocolata. L'he tret del blog que tantes vegades utilitzo: Kanela y Limón



Anem amb la recepta.

Ingredients per la base:

5 ous
150 gr. de sucre
120 gr. de farina
30 gr. de cacau en pols sense sucre
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal

Preparació:

Precalentar el forn a 160ºC.

Untar el motllo amb mantega i enfarinar-lo.

Posar els ous i el sucre en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja-alta fins que tripliquin el volum i quedin esponjosos. És molt important que us quedin ben pujats i esponjosos ja què d'això en dependrà que el resultat final sigui un pa de pessic ben alt i esponjat.

Tamisar la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal.

Amb una espàtula, anar afegint a poc a poc la mescla de farina sobre la d'ous tot barrejant-ho amb moviments envolvents per evitar que se'ns baixi la preparació.

Posar al forn durant uns 30 minuts o fins que al punxar el pa de pessic amb un escuradents ens surti sec.

Treure del forn i dexar sobre una reixeta durant 10 minuts. Després desenmotllar i deixar refredar completament sobre la reixeta abans de decorar-lo.

* No obriu el forn almenys fins a la meitat de la cocció, sinó se us baixarà la massa i no hi haurà manera que quedi bé.

* És millor preparar el pa de pessic un dia abans d'utilitzar-lo. Un cop fred s'embolica amb un paper de film i es posa a la nevera tota la nit. D'aquesta manera aconseguim que es fixin els gustos i la molla.



Ingredients per la cobertura de xocolata, el farciment i la decoració:

350 gr. de xocolata postres
400 gr. de nata per muntar a temperatura ambient
Melmelada de fruits del bosc
Gominoles variades

Preparació:

Desfer la xocolata al bany maria i reservar fins que es refredi de nou a temperatura ambient.

Barrejar-la amb la nata a temperatura ambient i remenar amb les barilles manuals fins que agafi consistència. Ja es pot utilitzar immediatament, també es pot guardar i si abans d'utilitzar ha quedat massa dura es pot posar al microones a temperatura mínima durant uns segons i tornarà a tenir la consistència desitjada.

*És molt important barrejar els dos ingredients a la mateixa temperatura sinó no obtindreu un resultat òptim.

Aquesta cobertura l'he tret del magnífic blog de El Rincón de Bea, que té uns pastissos i unes cobertures simplement genials!

Muntatge del Pastís 

Tallar el pa de pessic en 2 plaques (amb una lira si en teniu, així us quedaràn dues meitats igualades).

Posar la primera base sobre el plat i posar-hi una capa de melmelada.

Posar l'altra meitat del pa de pessic al damunt i mullar-la amb un almíbar d'aigua amb sucre.

Posar una capa de cobertura de xocolata per tot els pastís incloent els laterals, replenant tots els forats que hagin quedat i dexant el pastís lo més llis i igualat possible. Posar a la nevera durant 30 minuts per a què es refredi la xocolata i s'endureixi.

Treure de la nevera i donar una altra capa de xocolata procurant allisar tota la superfície i laterals.

Decorar amb les gominoles.

*Amb aquestes quantitats us sobrarà cobertura de xocolata ja què estan pensades per fer farcir el pa pessic amb aquesta preparació, però jo vaig substituir el farciment de xocolata per la melmelada de fruits del bosc i va ser tot un encert. Us ho recomano. 

Aquí teniu un tall del pastís, si em descuido no el puc fotografiar... jajaja, en uns segons ha desaparegut tot el pastís!!!




Felicitats Guillem!!!

Montse.



3 de març del 2012

Pastís de Xocolata amb Swiss Buttercream de Mango

No puc negar que la swiss buttercream m'encanta, la textura, el sabor suau i la dolçor justa fan que sigui una de les meves cobertures o frostings preferits, uuummmm.... i amb l'aportació del mango està deliciosa!!! No és la primera vegada que la faig, així que ja la coneixeu.

El pastís de xocolata, em refereixo al pa de pessic, m'ha costat una mica ja que darrerament no em sortia bé cap massa, quin horror!!! Finalment he trobat aquesa recepta al magnífic blog Kanela y Limón i m'ha quedat perfecte, esponjós i amb un gust a xocolata que ha fet les delícies del Pau, se l'ha menjat en un moment, un "vist i no vist", quina il·lusió m'ha fet veure la cara que posava!!! Els nens no enganyen, o sigui que m'he donat per molt satisfeta del resultat i de retrobar-me amb els pans de pessic! ... el que no li ha agradat ha estat la cobertura de mango.... snif...

Anem per la recepta

Ingredients:

250 gr. de mantega a temperatura ambient
300 gr. de sucre
6 ous
50 gr. de cacau pur en pols
200 gr. de farina de força
50 gr. de maicena
12 gr. de llevat químic Royal
1 pessic de sal

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que formi una crema esponjosa. Afegir-hi els ous d'un en un sense deixar de batre, no incorporar el següent fins que l'anterior estigui ben integrat.

Tamisar la farina, la maicena, el cacau, el llevat i la sal. Incorporar-ho a la massa anterior i mesclar bé.

Abocar la massa en un motllo de bundt (amb un forat central) prèviament engreixat i posar-ho al forn precalentat a 180ºC durant 45 minuts o fins que al punxar-lo amb un escuradents, surti net.

Retirar de forn i deixar 15 minuts en el motllo, deprés desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer l'acabat del pastís, haureu de fer la swiss buttercream de mango amb la recepta que podeu trobar aquí i que ja vaig publicar en un post anterior.



Talleu el pastís en 2 o 3 pisos i decoreu al gust. Jo he utilitzat un boquilla grossa oberta i hi he posat un mores pel damunt que han donat un toc de color i un gust que convina molt bé amb el mango.



Bones Postres!

Montse.



26 de febrer del 2012

Pastís Especiat de Pastanaga amb Mousse de Formatge

Aquesta setmana he estat fent proves amb la pastanaga fins arribar a la recepta d'avui, primer vaig fer uns muffins vegans de pastanaga i nous que van quedar superesponjosos i dels que no en tinc fotos perque ja no n'hi ha, jajajaja..., són recomanables per un bon esmorzar o berenar. Deliciosos!
Després vaig estar mirant receptes i més receptes en els blogs amics per aconseguir un pastís que, a part de la canyella i les nous típiques del 'carrot cake', aportés algún altre sabor més potent i vaig topar-me amb aquest pastís del Rincón de Bea; d'entrada em va semblar molt atractiu i molt adient per la mousse de formatge que hi volia posar al damunt, així que dit i fet, aquí en teniu els resultats.

 


Ingredients:

250 gr. de farina de reposteria
1 culleradeta de llevat químic (Royal)
2 culleradetes de canyella
1 culleradeta de jingebre en pols
1/2 culleradeta de nou moscada
100 gr. de sucre morè
175 gr. d'oli d'oliva suau (arbequina)
3 ous
300 gr. de pastanaga ratllada
100 gr. de nous picades

Ingredients per fer el frosting:

200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
4 cullerades de mel
200 ml. de nata per muntar

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC

Tamisar la farina, el llevat, la canyella, el jingebre i la nou moscada en un bol. Reservar.

Batre l'oli, els ous i el sucre fins que s'integrin bé, no cal utilitzar un batedor elèctric. Incorporar aquesta barreja sobre els ingredients secs i barrejar amb una cullera o espàtula.
Afegir la pastanaga ratllada i les nous i barrejar-ho fins que quedin ben incorporats tots els ingredients.

Engreixar un motllo (en aquest cas de bunt, també pot ser allargat o qualsevol altre), abocar-hi la massa i fornejar durant uns 45 minuts.

Quan ja estigui, apagar el forn i deixar-ho uns 10 minuts dins. Després el treiem, deixem refredar una mica per no cremar-nos i ho desenmotllem i deixem refredar completament sobre una reixeta.

Elaboració del frosting:

Barrejar el formatge cremós amb la mel fins que quedin ben incorporats (jo hi he posat 1 cullerada de mel de canya que hi dona aquest color beige a la mescla, però que he descobert que no m'agrada, no us la recomano) 

Muntar la nata ben freda i afegir-la damunt de la barreja anterior, remenar amb una espàtula fent moviments envolvents fins que quedi una mescla homogènia.

Posar en una màniga pastissera i decorar el pastís, jo he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada i ja veieu com ha quedat. Us agrada???




Aquí en teniu un tall...



Bones Postres!

Montse.

19 de febrer del 2012

Mini Red Velvet Cupcakes amb Mascarpone de Llimona

Quants dies sense fer cupcakes! Avui m'han vingut unes ganes tremendes de fornejar aquests pastissets de nou i com que encara estem a la setmana santvalentinera, que millor que uns Red Velvet! i com a frosting volia fer alguna cosa diferent a l'habitual amb formatge i m'he inspirat en un post de la Isabel d'Aliter Dulcia en el que va fer un braç de gitano farcit amb aquesta crema, es tracta d'un mascarpone aromatitzat amb molta llimona; queda molt fresc i dona molta lleugeresa al cupcake.

La recepta dels Red Velvet és de les fabuloses The Sister's Cakes.



Anem per la recepta.

Ingredients per uns 48 mini-cupcakes

250 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic Royal
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
115 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
200 gr. de sucre
2 ous
250 ml. de buttermilk (ó 240 ml de llet amb 1 cullerada de suc de llimona)
2 cullerades de colorant vegetal vermell, he utilitzat el vermell poinsettia de Squires Kitchen
1 cullerada d'essència de vainilla

Ingredients per la crema de Mascarpone

250 gr. de mascarpone
el suc de 2 llimones
ratlladura de 1/2 llimona
100 gr. de sucre glas
1/4 de culleradeta de goma xantana

Elaboració

Preparar el motllo rígid de mini-cupcakes amb les càpsules de paper. Precalentar el forn a 180º C.

Mesclar en un bol la farina, el llevat i el cacau i tamisar. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi una textura cremosa.
Afegir els ous d'un en un; no afegir el segon fins que el primer estigui ben integrat. Afegir l'essència de vainilla.

Mesclar la buttermilk i el colorant en un bol apart. S'ha d'obtenir un color vermell viu, així que podeu variar la quantitat de colorant a afegir.

Afegir la mescla de farina a la d'ous anant-la alternant amb la buttermilk colorejada. Començar i acabar amb la farina.

Omplir 3/4 parts dels motllos amb la massa resultant i fornejar durant uns 12 min. (això dependrà de cada forn) o fins que al clavar un escuradents en el centre del cupcake, surti net.

Deixar reposar 5 min. en el motllo i després refredar completament sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting.

Per fer el frosting

Espremem el suc de 2 llimones grosses i el colem, el barregem amb el mascarpone, el sucre glas i la ratlladura de llimona. Finalment afegim la xantana i barregem molt bé fins que espessi. 




Per decorar-los he utilitzat una boquilla llisa, ja què si intenteu fer-ho amb alguna d'arrissada molt tancada no us funcionarà per què la ratlladura de llimona obstruirà la sortida.



Han quedat boníssssssssims i com que aquesta crema de mascarpone és molt fresca, .... literalment s'han "esfumat" de la safata en quant els hem portat a taula!!!!

Bones Postres.

Montse.

12 de febrer del 2012

Cor de Mil Fulls de Poma

Cada cop que visito el blog de la Cristina de Kanela y Limón, m'enamoro d'alguna de les seves receptes per dues raons, la primera: per la presentació, que sempre és impecable i amb unes fotos molt cuidades i professionals i la segona: per la facilitat en explicar i fer les seves receptes.
Com podeu imaginar ja hi he tornat, aquesta recepta també és d'aquest blog. Només veure la primera foto ja sabia que avui faria aquest postre!




És un pastís que segur que agrada a tothom ja què té els gustos tradicionals del mil fulls, la poma i la crema pastissera. A més és més fàcil de fer del que us penseu, perquè us donaré una recepta de la crema pastissera tan senzilla i ràpida que quan la fareu el primer cop ja no tornareu a fer-la d'una altra manera. Cal dir, que en conjunt és molt fàcil però una mica elaborat, però sempre us poden ajudar els nens, aquesta recepta és perfecta per ells!

Bé, anem per la recepta.

Ingredients:

2 plaques de mil fulls
crema pastissera
2 pomes vermelles
1 ou

Ingredients per la crema pastissera:

500 ml. de llet
4 ous
L'interior d'1 veina de vainilla
100 gr. de sucre
40 gr. de maicena
1 pessic de sal

Per fer la crema pastissera:

Batre tots els ingredients dins un caçó. Posar al foc tot remenant fins que bulli i espessi. Retirar.
Deixar refredar del tot abans d'utilitzar.


Elaboració del pastís:

Obrir la placa del mil fulls i amb un motllo, amb una cartolina o a mà dibuixar la forma de cor i retallar. Amb el que sobra de la massa i l'altra placa tallar-ne tires llargues d'1 cm. d'ample aproximadament.Tallar les tires per la meitat i enrollar-les sobre si mateixes.

Pintar tot el voltant del cor amb ou per apegar-hi les espirals de massa formades, tot dibuixant la forma del cor. Un cop col·locades també les pintem amb l'ou.  


Punxem la base del cor amb una forquilla i el posem a coure al forn precalentat a 200º C fins que es dauri. Retirar, deixar refredar i omplir-lo amb una capa de crema pastissera.

Rentar les pomes i amb un pelador de patates fer-ne tires a lo llarg (no a l'ample) tot agafant a cada tira una mica de pela i enrollar aquestes tires sobre si mateixes per formar flors, que col·locarem damunt de la crema pastissera i omplir tot el cor.

Posem al forn a gratinar fins que la poma es dauri una mica.


Un cop tret del forn, el pintem amb un almíbar de sucre i aigua per donar una mica de brillantor, el deixem refredar... i ja el podem servir!!!

Quan el porteu a taula veureu que ningú queda indiferent, tothom exclamarà alguna cosa bonica en veure la vostra creació, i quan el provin.... uffff, serà massa .... no us donarà temps a recollir el elogis que ja no hi haurà ni una engruna del pastís damunt la taula!!!



Us animo a que el feu a casa vostra, triomfareu!!!

Bones Postres!

Montse.