29 de gener del 2012

Pastís de Xocolata i Gerds

Aquest cap de setmana he preparat dos pastissos per dos aniversaris, volia que fossin alguna cosa especial i vaig estar pensant-hi tota la setmana per trobar la forma i el gust adequats. Finalment em vaig decidir per la xocolata (que quasi mai falla) i els gerds, que segons el meu gust, donen un contrast molt bo i refrescant a la xocolata. La textura hauria de ser de swiss buttercream, que m'encanta, i llavors faria tota una capa de roses al damunt de cada pastís... però... com ja veieu que estic parlant en temps condicional, les coses no han sortit com jo volia; si bé el resultat no és molt diferent del que havia imaginat, he hagut d'improvitzar per poder acabar els pastissos.



El pa de pessic (aquest si que ha sortit bé a la primera i molt, molt bo) és de la recepta del "Chocolate Layer Cake" de El Rincón de Bea, he utilitzat les mateixes quantitas i n'he tingut prou per fer els dos pastissos, un amb el motllo de 18 cm. i l'altre amb el de 22 cm.

Per fer la Swiss Buttercream de Gerds he utilitzat, per primer cop, albúmina en pols enlloc de clares d'ou i crec que és aquí on he fallat; el resultat ha estat que al final de tota la preparació la mantega ha quedat separada de l'aigua... un fiasco! ja us podeu imaginar quina decepció per què n'he fet uns 2kg. per a que n'hi hagués prou per farcir i recobrir els 2 pastissos... el gust és molt bo però la textura i l'efecte visual... fatals!!! O sigui que he tingut una espècie de mantega que he deixat tota la nit a la nevera per a que pergués la màxima quantitat d'aigua i l'he fet servir per farcir els pastissos (ja he dit que el gust era molt bo).



Per poder fer la decoració he fet una Crema de Mascarpone amb purè de Gerds, ha quedat genial i almenys he pogut fer les roses que volia, encara que la textura no és tan bona com la d'una bona swiss buttercream.  
Amb aquestes quantitas no n'he tingut prou per cobrir totalment els dos pastissos, he tornat a improvitzar com veieu a la foto del segon pastís... jeje.

Els ingredients:

500 gr. de mascarpone
350 gr. de sucre glas
2 cullerades de purè de gerds ( jo he utilitzat el concentrat preparat de Home Chef, però es pot fer un purè amb gerds naturals)
3 gr. de goma xantana 

Elaboració:

Batre el mascarpone, el sucre glas i el purè de gerds fins que aconseguir una textura suau i cremosa.
Afegir la xantana i seguir batent fins que quedi ben integrada.
Reservar a la nevera almenys una hora abans d'utilitzar-la.



Per fer les roses he utilitzat una boquilla 2D i aquest pastís le recobert de fideus de xocolata ja que no tenia prou crema de mascarpone per recobrir els costats de roses.



Després de tot, he vist com els talls desapareixien dels plats en un "plis-plas" ... almenys m'ha quedat la satisfacció que als convidats els ha agradat!!!

No us recomano una experiència així, és desesperant veure com gairebé no s'arriba a temps!! jajaja...

Bones Postres.

Montse.

   

22 de gener del 2012

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Swiss Buttercream de Nutella

Avui m'he decidit, el pot de Nutella feia molts dies que era a l'armari i el tenia preparat per quan fes aquests cupcakes. Haig de dir que he improvisat una mica i cal dir que el resultat ha estat del tot satisfactori, cal tenir una mica de paciència amb el swiss buttercream, però aquest frosting no falla; és espectacular el resultat que s'aconsegueix amb la textura i el sabor.

Els cupcakes són de la recepta de Dan Lepard, que ja he fet servir altres cops i que podeu trobar aquí, jo en tenia uns quants de congelats i us asseguro que després de descongelar-los són tan bons com acabats de fer. 



Per la recepta del Swiss Buttercream de Nutella he adaptat les següents quantitats als 24 mini-cupcakes que he tret del congelador.

Ingredients:

140 gr. de sucre
70 gr. de clares d'ou
140 gr. de mantega a temperatura ambient
1 gr. de xantana
3 cullerades ben plenes de Nutella

Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Finalment afegir la Nutella i seguir batent fins que s'hagi incorporat completament.

Deixar refredar a la nevera per que agafi cos. Si cal, quan la treguem per utilitzar-la, tornar a batre. Espolvorejar amb fideus de xocolata.




Nota: el resultat és expectacular en quant a textura encara que pel meu gust a sortit una mica massa dolç, així que la pròxima vegada reduiré la quantitat de sucre.


Aquest que veieu a la foto, és el cakestand que em va portar la tronca! Es precióooossssss!!! i té campana de vidre!!! La tronca es va portar molt bé els Nadals passats, ja sabia que a mi aquestes coses m'agraden molt, jajajaja...




Espero que practiqueu aquest frosting, el resultat us sorprendrà!

Bones Postres.

Montse.

15 de gener del 2012

Club Sweet Catalonia

Ja m'he fet del club! Només em falta esperar la confirmació però .... això està fet!


¡Ya me he hecho del club! Sólo me falta la confirmación però ... ¡està hecho!


Y vosotr@s diréis:


¿Que es Sweet Catalonia?



Sweet Catalonia, nació en una quedada de blogueras de Barcelona.
Actualmente es un espacio dedicado a gente que tiene como hobby, negocio, etc, todo el tema relacionado con la repostería en general. En este espacio se comparten ideas, trucos, recetas, sugerencias e incluso información como locales de venta de material, materias primas, etc...etc....También poder hablar de cursos, sus precios y comentar opiniones. 
Lo único que se os pide es que tengáis un blog dedicado al mundo de la repostería y vivir Cataluña!

Para formar parte del club podéis informaros aquí, es muy sencillo!

Animaos, espero que muy pronto seamos much@s!!

Montse.

Flam de Cafè i Baileys

Després de la ressaca de les festes em venia de gust alguna cosa lleugera i recentment he sentit a parlar d'aquest flam tant ràpid de fer i que ve tant de gust per acabar un dinar, a més com que tenia el Baileys encetat de l'última recepta, l'he utiltzat per donar-li gust al flam... i que bo ha quedat!. Té un gust... molt fi, com de vellut... uummmm...
També es poden utilitzar altres cremes de licor o simplement sense i serà igualment un flam ben bo.



Com que he dit que és tan ràpid de fer, la recepta serà igualment senzilla i ràpida.

Ingredients:

1l. de nata per cuinar o muntar
1 sobre de preparat de flam Royal
250 ml. de cafè
150 ml. de Baileys
Sucre caramelitzat

Elaboració:

Es posa la nata amb el preparat de flam en un caçó, es remena bé i es posa al foc fins que arrenqui el bull, remenant de tant en tant. Retirar-ho

Afegir el Baileys i remenar-ho bé.

Afegir el cafè i remenar fins que quedi tot ben integrat.

Preparar un motllo amb el sucre caramelitzat i abocar-hi la preparació; deixar refredar del tot i servir.

Jo el faig d'un dia per l'altre i així m'asseguro el resultat.



Com veieu, és tant senzill de fer que no tardareu més de 10 minuts, així que no hi ha excusa per no provar aquest flam tant i tant bo!



Ah! i ha estat tot un èxit! Literalment ha volat dels plats en un tres i no res!!!
Bones Postres.

Montse.

1 de gener del 2012

Copes de Mascarpone, Cafè i Baileys ... i BON ANY NOU 2012!!!

Bon Any Nou!!! Espero que l'entrada al nou any hagi estat carregada de positivisme i alegria, i si no teniu molta ressaca avui podríeu preparar aquestes copes pel postre del dinar del primer dia de l'any. Són molt fàcils i ràpides de fer (però això no és cap novetat, sempre ho dic en quasi totes les receptes, jejeje) ja que no necessiten cocció i es fan en un plis-plas mentre penseu el que posareu a taula ....

La recepta l'he tret, un altre cop, del fantàstic blog Kanela y Limón, val la pena que passeu a veure'l!!!


Podeu posar-hi imaginació i fer petits "xupitos" d'aquesta preparació, seràn igualment lluïts i atractius per als vostres convidats, ja que després de tantes festes menjant, menjant i menjant s'agraeix una racció petita. Els gots que veieu a la imatge van resultar massa quantitat per finalitzar un sopar, us aconsello que els feu més petits. 



Anem amb la recepta, amb aquestes quantitats em van sortir 4 copes com les que veieu.

Ingredients

250 gr. de formatge mascarpone
1 cullerada de cafè soluble
3 cullerades de sucre
2 clares d'ou
1 raig de Baileys
200 ml. de nata per muntar (més sucre glas al gust)

Elaboració

Muntar les clares a punt de neu i reservar.

Muntar la nata i quan estigui quasi bé muntada afegir-hi sucre glas al gust per endolcir-la una mica (no fa falta que sigui molt dolça, amb una cullerada en tindreu prou). Reservar a la nevera.

Batre el mascarpone, el cafe, el Baileys i el sucre fins que formi una crema.

Afegir-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents (fer-ho amb espàtula o varilles manuals).

Posar la prepació en les copes i amb una màniga pastissera posar-hi la nata muntada al damunt.

Decorar-ho com més us agradi, jo he utilitzat sucre daurat; podeu utilitzar fideus de xocolata, boles de colors... poseu-hi molta imaginació i així personalitzareu les vostres postres!!

Posar-ho a la nevera fins el moment de servir.


A aquesta recepta podeu fer-hi variacions segons si us agrada amb més cafè o menys, variant la crema de licor, variant el sucre per donar més o menys dolçor...  Al vostre gust!

I ara ... un desig pel nou any:

Espero que el 2012 vingui carregat de noves receptes per compartir amb tots vosaltres, espero comptar amb la vostra col·laboració i els vostres suggeriments i comentaris que m'ajuden tant i tant!


Bon Any Nou i Bones Postres!

Montse.

29 de desembre del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Swiss Buttercream de Mango

Seguint amb les postres d'aquestes festes, aquí teniu una petita meravella de per acabar un bon àpat. Quina delícia!!! Es la primera vegada que probo de fer el swiss buttercream i estic al·lucinada amb el resultat: la textura i el gust són molt suaus, té el punt just de gust de mantega que no empalaga i el regust final és fresc. Faré més sovint aquest frosting, ja que es pot variar el seu gust afegint diverses pastes de fruites i així aconseguir el sabor desitjat. Qué bo!

Per fer el cupcake he utilitzat una recepta de Muffins de xocolata basada en la de Dan Lepard, del curs de  The Sister's Cakes



Una foto més i anem amb la recepta


Ingredients per a uns 48 mini-cupcakes

25 gr. de Maicena
1 1/2 cullerades de cacau pur
50 gr. de sucre morè
50 gr. de sucre blanc
40 gr de mantega sense sal
35 gr. d'oli vegetal
110 gr. d'aigua
65 gr. de xocolata negra 70%
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 ou gran
65 gr. de farina de rebosteria
1 culleradeta de llevat Royal

Ingredients del Swiss Buttercream de Mango

140 gr. de clara d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
60 gr. de pasta de mango ( o purè de mango)
2 gr. de xantana

Elaboració

Barrejar en un caçó la maicena, el cacau, els sucres i l'aigua amb les varilles manuals. Posar-ho a foc mig fins que trenqui el bull, removent constantment fins formar una crema.

Treure del foc i afegir la mantega i la xocolata feta trocets que es fondràn amb la calor de la mescla.

Afegir l'oli, la vainilla i l'ou. Barrejar molt bé.

Afegir la farina i el llevat tamisats i barrejar bé.

Omplir les càpsules fins a 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn precalentat a 170ºC durant uns 12 minuts.

Treure del forn i deixar refredar 5 minuts en el motllo rígid i després passar a una reixeta per a que refredin totalment abans de posar el frosting.

Per fer el Swiss Buttercream de Mango

Posar al bany Maria un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant que serveis per a què no es perdi la forma, és a dir per mantenir espesses i compactes les cremes, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Incorporar la pasta de mango i la mantega en troços d'un en un. Batre a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos.

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop...

... i ja es pot posar el frosting a la magdalena, en aquest cas he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada per obtenir una forma el més semblant possible a un floc de gel.
No us sembla que ha quedat bastant aconseguit??? jajaja...




El Marc diu que semblen cupcakes punkies....  jajaja...



Atreviu-vos a fer invents, no se sap mai el que en pot sortir!

Bones Festes i Bones Postres!

Montse.

28 de desembre del 2011

Galetes de Torró

Després del primer "round" d'àpats nadalencs ja us puc mostrar algún dels dolços que hem menjat aquests dies per postres. La veritat és que he disfrutat més preparant-los que a l'hora de menjar-los, tot i que com que han estat un èxit, la millor recompensa ha estat la cara de satisfacció de tots els que els van menjar. Genial! És el millor regal que he tingut!!!

Avui us presento aquestes galetes de torró, molt fàcils de fer, que vaig treure d'un blog que m'encanta i que us recomano: Kanela y Limón.



 Anem amb la recepta.

Ingredients

300 gr. de farina de rebosteria
200 gr. de crema de torró (és fàcil de trobar a les grans superfícies, marca: Antiu Xixona)
100 gr. de mantega a temperatura ambient
1 ou

Elaboració

Batre la crema de torró amb la mantega fins formar una barreja cremosa. Afegir-hi l'ou i batre per integrar-lo bé.

Incorporar la farina i treballar amb les mans fins formar una massa.

Estirar la massa amb el rodet entre dos troços de paper de forn.

Tallar la massa amb el tallador que més us agradi, en aquesta ocasió els arbres de Nadal eren molt adequats. Aplicar la decoració: jo he utilitzat sprinkles en forma de boles de colors.

Posar al forn precalentat a 170ºC durant 12 minuts.

Refredar sobre una reixeta i ja es poden servir.



Aquestes galetes faràn la delícia de petits i grans, ja ho veureu! Són molt fàcils i ràpides de fer així que encara esteu a temps de fornejar-les durant aquestes festes!!




Bones Festes i Bones Postres!!!

Montse.