8 de novembre del 2015

Pastís de Fomatge i Carabassa

Els pastissos de formatge són una de les meves debilitas però si a més hi afegim la carabassa i les espècies que la solen acompanyar, es converteix en un pastís irresistible!!!!

Aquest pastís de fomratge i carbassa té un altre avantatge: és molt fàcil de fer; així que no us ho penseu més i poseu-vos mans a l'obra que ja veureu que vadrà la pena.

La recepta l'he tret del blog de Maria Lunarillos, si voleu veure el pas a pas visiteu-lo, està molt ben explicada. 


Ingredients per un motllo de 23 cm.

Per la base de galeta:

180 gr de galetes Digestive o similars
1 culleradeta de sucre
2 cullerades de mantega a temperatura ambient

Pel farciment de formatge i carabassa:

200 gr de purè de carabassa 
340 gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)
130 gr de sucre
2 ous grans
35 gr de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1/4 de culleradeta de canyella en pols
1 pessic de nou moscada en pols o ratllada
1/4 de culleradeta de sal

Elaboració:

Per fer la base del pastís, agafem les galetes i les triturem: les podem posar a la batedora o les podem posar dins una bossa de plàstic que tanqui hermèticament i les aixafem amb un corró.

Barregem el sucre i la mantega amb les engrunes de galeta fins que estigui tot homogèni.

Posem la barreja de galetes en la base d'un motllo desmuntable i les apretem molt bé fent pressió amb els dits o amb una cullera.

Posem el motllo al forn pre-escalfat a 180ºC durant 10 minuts. Treiem i deixer refredar una mica.

Per preparar la farça: posem els ous i el purè de carabassa en el bol de la batedora i mesclem fins que estigui ben fi. Afegim  el formatge i el sucre i mesclem fins que estigui tot ben incorporat.

En un altre bol pesem la farina, afegim la sal i les espècies i ho incorporem tot a la batedora. Barregem fins incorporar.

Per posar el motllo al forn haurem de fer un bany maria, envoliquem el motllo amb paper d'alumini per evitar que pugui entrar aigua. Folrem el lateral interior del motllo untant-lo amb una mica de mantega i posant-hi una tira de paper de forn per poder desmotllar bé.

Fem bullir aigua per fer el bany maria.

Aboquem la mescla de formatge al motllo i el posem dins una safata de forn prou gran per fer el bany maria i fornegem a 160ºC durant 1 hora i 15 minuts aprox. Podeu tapar amb un tros de paper d'alumini la superfície del pastís per evitar que es torri/dauri.

Passat el temps de fornejat, comprovem la cocció amb una brotxeta i apaguem el forn, deixem el pastís 30 minuts més dins el forn amb la porta entre-oberta per evitar que s'esquerdi la superfície.

Treiem del forn i deixem refredar a temperatura ambient sense destapar-lo, podeu deixar-lo a la nevera per a què s'acabi de compactar...

...i ja el podeu servir!!! 



Us ha sortit bé? Us ha agradat aquest pastís? 


Espero els vostres comentaris.

Bones Postres!

Montse.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!