23 d’octubre del 2011

Cupcakes de Carabassa: s'acosta Halloween!

Ja no queden gaires dies per celebrar el Halloween. Això de les festes ha canviat radicalment des de fa uns anys, ara ja no se celebra el dia de Tots Sants ni es va al cementiri a visitar els éssers estimats que ja no estan entre nosaltres... ara tot és diversió, sarcasme i sobretot, sobretot esperit comercial. És a dir, fins i tot per celebrar la festa dels morts hem d'anar al centre comercial a comprar mascaretes i disfresses, fem una festa amb tot de menjars caracteritzats amb aquesta temàtica i disfrutem del moment.

Doncs bé, jo no serè menys, així que avui farem uns cupcakes de carabassa per anar fent boca pel Halloween, no estan decorats amb aranyes ni amb temàtica mortuòria ja que de moment no he après a modelar amb fondant... però tot arribarà.  Diguem que per aquest any em mantinc en una línia conservadora de les tradicions, només empraré carabassa... i res de temàtica comercial!

Anem per la recepta.



Ingredients:

240 gr. de sucre morè
110 gr. de margarina vegetal
2 ous grans
100 gr. de purè de carabassa (l'he feta al vapor i després l'he aixafat amb la forquilla)
225 gr. de farina
1/2 culleradeta d'impulsor (llevat químic Royal)
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta d'anís estrellat en pols o Badiana
125 ml. de llet de soja

Ingredients pel frosting:

230 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr de margarina  (també pot ser mantega a temperatura ambient)
1/4 de culleradeta de canyella
1 polsim de clau en pols
Sucre glas al gust, a mi m'agrada poc dolç i només n'hi he posat 80 gr., en podeu posar fins a 450 gr. per obtenir un buttercheese ben dolç.

Elaboració:

Barrejar amb les varilles la margarina i el sucre en un bol gran. Afegir els ous un a un mesclant-ho bé després de cada adició. Afegir el purè de carabassa i barrejar fins que quedi ben integrat.

En un altre bol barrejar la farina i les espècies. Afegir-les en tres cops a la mescla anterior alternant amb la llet de soja en dos cops. Començar i acabar amb la farina.

Precalentar el forn a 180ºC.

Posar les càpsules de magdalena en el motllo rígid i omplir-les fins a 3/4 parts amb la massa.

Fornejar durant 25 minuts o fins que al fer la proba de l'escuradents aquest surti sec.

Deixar reposar durant 5 min. en el motllo i després retirar els cupcakes sobre una reixeta fins que refredin totalment.

Per preparar el frosting:

Posar en un bol tots els ingredients i barrejar-los amb les varilles elèctriques fins que s'hagin integrat i ens quedi una crema untuosa.

Posar-ho a la nevera durant una estona per a què agafi cos i ja podem decorar. Jo he utilitzat una boquilla 1M de Wilton, la meva preferida, és espectacular el que es pot fer amb aquest estri!!!

Us deixo unes quantes fotos:







Després de menjar-nos-els hi han unes apreciacions a fer:

- malgrat que han estat una delícia, crec que és millor utilitzar mantega enlloc de margarina, la textura és més ferma i el gust també és millor.
- encara que he posat poc sucre al frosting l'he trobat massa dolç (ja he dit que no m'agraden els dolços amb excés) però estava molt bo.

Finalment hi he posat una mica de xocolata que m'ha sobrat d'una altra recepta i aquí teniu el resultat, és molt més vistós!





Són molt fàcils de fer i si teniu nens a casa us poden ajudar, disfrutaran tant o més que vosaltres! Ja veureu com els troben boníssims!

Mireu quina mossegada!!!




Bones Postres... i bon Halloween!!!

Montse.

1 comentari:

  1. Qué presentación más bonita y que chulas quedan las puntitas de chocolate! feliz halloween! un besito, Gisela.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!