És un pastís molt fàcil de fer però que té un procediment llarg, el mascarpone té una textura espessa que he volgut alleugerir posant la mousse de maduixa com a decoració.
Bé, anem per la recepta:
Ingredients:
Base del pastís
3 ous
75 gr. de sucre
50 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols sense sucre
Farciment
5 fulls de gelatina
3 cullerades de llet
200 gr. de xocolata postres
500 gr. de formatge mascarpone
100 gr. de sucre
1 culleradeta d'essència de vainilla
200 gr. de iogurt grec
Cobertura
200 gr. de nata per muntar
70 gr. de sucre
200 gr. de maduixes
2 fulls de gelatina
Elaboració
Per fer la base del pastís: batre els ous amb el sucre al bany maria, afegir la farina i el cacau tamisats fins que quedin ben incorporats a la mescla.
Precalentar el forn a 180º C. Preparar el motllo desmuntable amb paper de forn a la base i abocar-hi la massa. Fornejar durant 10 minuts. Un cop feta treiem del motllo i deixem refredar sobre una reixa.
Per fer el farciment: hidratar la gelatina en aigua freda.
Batre el mascarpone amb el sucre la vainilla i el iogurt.
Escalfar la llet i disoldre la gelatina, reservar en un bol gran i afegir-hi la mescla del mascarpone, remenar per a que quedi ben incorporada.
Posar l'aro desmuntable a la base i a abocar-hi al damunt la meitat de la mescla de mascarpone, posar a la nevera per a que qualli.
Fondre la xocolata al bany maria. Es deixa refredar una mica i es barreja a la resta de la mescla anterior. S'aboca sobre la capa ja cuallada del pastís.
Posar a la nevera durant unes 3 hores i després desenmotllar, amb un ganivet de fulla gran que s'haurà mullat amb aigua calenta rasar ben bé tot el voltant per a que es vegin les 3 capes.
Per la decoració: fer una mousse de maduixa amb els ingredients descrits, posar-la en una màniga pastissera i decorar el pastís al gust.
Afegir pel damunt xocolata negra ratllada o crocant d'ametlla.
Adjunto unes fotos més, he repetit la recepta en porcions individuals de diferents tamanys i aquest és el resultat:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!