11 de juny del 2011

Pastís de Xocolata i Mascarpone amb Mousse de Maduixa

Com que encara tenim maduixes, avui he fet una adaptació de la recepta del blog corazón de almíbar del que en sóc una fan indiscutible; gairebé totes les receptes que he fet fins ara són d'aquest blog.
És un pastís molt fàcil de fer però que té un procediment llarg, el mascarpone té una textura espessa que he volgut alleugerir posant la mousse de maduixa com a decoració.
Bé, anem per la recepta:



Ingredients:

Base del pastís

3 ous
75 gr. de sucre
50 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols sense sucre

Farciment

5 fulls de gelatina
3 cullerades de llet
200 gr. de xocolata postres
500 gr. de formatge mascarpone
100 gr. de sucre
1 culleradeta d'essència de vainilla
200 gr. de iogurt grec

Cobertura

200 gr. de nata per muntar
70 gr. de sucre
200 gr. de maduixes
2 fulls de gelatina

Elaboració

Per fer la base del pastís: batre els ous amb el sucre al bany maria, afegir la farina i el cacau tamisats fins que quedin ben incorporats a la mescla.

Precalentar el forn a 180º C. Preparar el motllo desmuntable amb paper de forn a la base i abocar-hi la massa. Fornejar durant 10 minuts. Un cop feta treiem del motllo i deixem refredar sobre una reixa.

Per fer el farciment: hidratar la gelatina en aigua freda.
Batre el mascarpone amb el sucre la vainilla i el iogurt.
Escalfar la llet i disoldre la gelatina, reservar en un bol gran i afegir-hi la mescla del mascarpone, remenar per a que quedi ben incorporada.

Posar l'aro desmuntable a la base i a abocar-hi al damunt la meitat de la mescla de mascarpone, posar a la nevera per a que qualli.

Fondre la xocolata al bany maria. Es deixa refredar una mica i es barreja a la resta de la mescla anterior. S'aboca sobre la capa ja cuallada del pastís.

Posar a la nevera durant unes 3 hores i després desenmotllar, amb un ganivet de fulla gran que s'haurà mullat amb aigua calenta rasar ben bé tot el voltant per a que es vegin les 3 capes.

Per la decoració: fer una mousse de maduixa amb els ingredients descrits, posar-la en una màniga pastissera i decorar el pastís al gust.
Afegir pel damunt xocolata negra ratllada o crocant d'ametlla. 

  
I com que estem adapatant el nou concepte Espriplopio hi he afegit un ingredient secret ...

Adjunto unes fotos més, he repetit la recepta en porcions individuals de diferents tamanys i aquest és el resultat:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!